Om Naturvejleder.dk

- Naturformidling på nettet

Naturvejleder.dk har til formål at øge kendskabet til Danmarks natur og inspirere til udeoplevelser.

Naturvejleder.dk var tidligere et kommercielt site under VisitNature. Denne del er nu flyttet til det populære natur- og outdoormagasin NaturGuide.dk, der følges af mange tusinde læsere. Vi er stadig en del af VisitNature-familien, men uden salgs-annoncer og test og omtale af grej og udstyr. Kun natur, frisk luft og røde kinder som vi forsøger at videreformidle i skrift og billeder her på Naturvejleder.dk

Bag tasterne...

Jeg hedder Niels Dahlin Lisborg - og uddannet naturvejleder (hold 22) og er den entusiastiske enmandshær på Naturvejleder.dk i det omfang fritiden tillader det. Dog med god support og samarbejde med min hustru Marianne, der via VisitNature bl.a. driver NaturGuide.dk og VildMedHaven.dk.

Siden drengeårene har jeg været optaget og fascineret af naturen - både som jæger, lystfisker, dykker, ornitolog, naturfotograf m.m. Det lå derfor i kortene at naturen skulle blive min levevej.

Jeg har en uddannelsesmæssig baggrund som skov- og landskabsingeniør/skovfoged og har gennem årene arbejdet med naturprojekter og projektledelse over hele landet fra Bornholm til Skagen.

Jeg har været forvalter af Skjern Enge og Tipperreservatet og naturvejleder hos Naturstyrelsen indtil jeg fra 2014 blev leder af naturreservatet Vejlerne ved Aage V. Jensen Naturfond - omgivet af noget af Danmarks skønneste natur - med Limfjorden i baghaven og Nationalpark Thy lige om hjørnet.

Videnskaben har forlængst bevist at naturen og tilknytningen til denne gør os godt. Målet herfra er at øge kendskabet til vores fantastiske natur og inspirere til udeoplevelser.

Naturvejleder Niels Lisborg