Om Naturvejleder.dk


Naturvejleder.dk formidler naturoplevelser og guidede ture med naturguider og naturvejledere. Portalen har til formål at formidle gode naturoplevelser – og herigennem at styrke kendskabet til Danmarks natur – og det liv og miljø, der omgiver os.

Naturvejleder.dk startede som en blog af naturvejleder Niels Lisborg (udd. hold 22), der overtog domænet i 2003. I dag er siden udbygget med bidrag fra flere naturvejledere og naturformidlere.

Administrativt varetages Naturvejleder.dk af VisitNATURE, der er en mindre medievirksomhed opbygget af en gruppe naturentusiaster, der bl.a. tæller naturvejledere, biologer, forstfolk og naturfotografer.
VisitNATURE ® arbejder først og fremmest med fotos og grafiske illustrationer via vores eget billedbureau NaturGrafik, men også online publiceringer og annoncesalg gennem bl.a. NaturGuide eMagasin, der nu er et af Danmarks største netmagasiner om dansk natur med langt over 1000 artikler online. På det seneste har vi også arbejdet med naturturisme (ThorupStrand.dk og WildAboutDenmark.com), naturformidling (naturvejleder.dk), foredrag, grøn mad og CO2-reduktion gennem bevarelse af regnskoven.

Vi tror på, at god naturformidling handler om engagerede fortællinger båret af vores passion og entusiasme for vores områder – naturens vilde vidundere! Gennem formidling, både i felten og online, forsøger vi at bygge bro mellem natur og mennesker og skabe forståelse for vores kultur- og naturværdier.

Sådan så den første udgave af Naturvejleder.dk ud. Opbygget i et tæt samarbejde med søstersiden NaturGuide.dk.

Ikke mindst i den vestlige verden ses desværre en stigende distance mellem mennesker og natur. Gennem vores moderne levestil bliver vi i stigende grad adskilt fra den natur vi engang var direkte afhængig af og levede i samspil med – med deraf følgende risiko for at tabe forståelsen og betydningen af naturens værdier. Naturvejledning kan ses som en proces, der gennem gode oplevelser og læring forbinder det moderne menneske med vores naturlige arv og ansvar.