Krible-krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser.

Foråret er fyldt med dyreliv - og masser af spændende krible-krable-liv.Foråret er fyldt af liv – og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser. I maj arrangerer naturvejledere over hele landet en masse gratis krible-krable-aktiviteter for børn.

Indrømmet, begge mine børn (4 og 5 år) er måske lidt miljøskadet, men de elsker at finde smådyr – lige fra tusindben til snegle og frøer. Men det gælder i store træk for langt de fleste børn når blot de får lov. Det har jeg set masser af gange. Det er fedt at kigge under barken på et råddent træ i skoven og se hvordan det myldrer ud med smådyr. Det er fedt at lokke en edderkop frem ved at kilde dens spind med et strå – og det er virkelig fedt at fange en salamander i vandhullet og se det flotte orange mønster på undersiden.

Lad børnene få lov at kigge på dyr – og lære om den nære natur omkring os.

Og nu hvor det er forår er der virkelig gang i den derude med spændende smådyr – fra ulveedderkopper, mos-skorpioner til dansemyg, guldfluer og kugle-bænkebidere. Naturvejlederforeningen har sammen med DR Ramasjang gjort maj til en landsdækkende krible krable-måned. Daginstitutioner, skoler, SFO’er og børnefamilier over hele landet, opfordres til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften! Hent masser af inspiration på Kriblekrable.nu.

Masser af gratis krible-krable-aktiviteter i maj.

Naturvejledere landet over arrangerer masser af krible-krable-aktiviteter i maj med garanti for smådyr og sjove, lærerige naturoplevelser.

Dagsinstitutioner, skoler og SFO kan gratis tilmelde sig Krible-krable. Link til tilmelding. Når man er tilmeldt tilsendes efterfølgende skriftlig inspirationsmateriale og nyhedsbreve via mail.

Krible Krable-projektet udlåner via de lokale naturvejledere Krible Krable-grej (kasser og rygsække med undersøgelses-grej). Krible Krable-kasserne er målrettet daginstitutioner, skoler og SFO´er. Krible Krable rygsækkene er målrettet børnefamilier og dagplejere. Der kan lånes Krible Krable grej 99 forskellige steder i Danmark.

En salamander fascinerer.

Krible Krable-projektet er støttet af Nordeafonden, hvor du også kan læse mere om Krible-krable-projektet.

Kilder: Naturvejlederforeningen, Natur-vejleder.dk, Nordeafonden.dk. Artiklen er lånt fra NaturGuide.dk.

Niels Dahlin Lisborg
Niels Dahlin Lisborg
Niels har siden barnsben haft interesse for Danmarks natur og arbejder i dag fuld tid med naturforvaltning. Uddannet skov- og landskabsingeniør og naturvejleder. Har i en lang årrække været skovfoged og projektleder med fokus på naturgenopretning og naturpleje. I dag naturforvalter ved bl.a. naturreservatet Vejlerne.
spot_img

Snup også...

Mere natur?

spot_img

Lignende artikler