Krible-krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser.

Foråret er fyldt med dyreliv - og masser af spændende krible-krable-liv.Foråret er fyldt af liv – og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser. I maj arrangerer naturvejledere over hele landet en masse gratis krible-krable-aktiviteter for børn.

Indrømmet, begge mine børn (4 og 5 år) er måske lidt miljøskadet, men de elsker at finde smådyr – lige fra tusindben til snegle og frøer. Men det gælder i store træk for langt de fleste børn når blot de får lov. Det har jeg set masser af gange. Det er fedt at kigge under barken på et råddent træ i skoven og se hvordan det myldrer ud med smådyr. Det er fedt at lokke en edderkop frem ved at kilde dens spind med et strå – og det er virkelig fedt at fange en salamander i vandhullet og se det flotte orange mønster på undersiden.

Lad børnene få lov at kigge på dyr – og lære om den nære natur omkring os.

Og nu hvor det er forår er der virkelig gang i den derude med spændende smådyr – fra ulveedderkopper, mos-skorpioner til dansemyg, guldfluer og kugle-bænkebidere. Naturvejlederforeningen har sammen med DR Ramasjang gjort maj til en landsdækkende krible krable-måned. Daginstitutioner, skoler, SFO’er og børnefamilier over hele landet, opfordres til at komme ud i naturen – på smådyrsjagt i den nære natur, til lands, til vands og i luften! Hent masser af inspiration på Kriblekrable.nu.

Masser af gratis krible-krable-aktiviteter i maj.

Naturvejledere landet over arrangerer masser af krible-krable-aktiviteter i maj med garanti for smådyr og sjove, lærerige naturoplevelser.

Dagsinstitutioner, skoler og SFO kan gratis tilmelde sig Krible-krable. Link til tilmelding. Når man er tilmeldt tilsendes efterfølgende skriftlig inspirationsmateriale og nyhedsbreve via mail.

Krible Krable-projektet udlåner via de lokale naturvejledere Krible Krable-grej (kasser og rygsække med undersøgelses-grej). Krible Krable-kasserne er målrettet daginstitutioner, skoler og SFO´er. Krible Krable rygsækkene er målrettet børnefamilier og dagplejere. Der kan lånes Krible Krable grej 99 forskellige steder i Danmark.

En salamander fascinerer.

Krible Krable-projektet er støttet af Nordeafonden, hvor du også kan læse mere om Krible-krable-projektet.

Kilder: Naturvejlederforeningen, Natur-vejleder.dk, Nordeafonden.dk. Artiklen er lånt fra NaturGuide.dk.

Niels Lisborg
Niels Lisborg
Niels er naturvejleder og har de sidste 25 år arbejdet med naturforvaltning og naturformidling og har skrevet mere end 1000 artikler om Danmarks natur og dyreliv.
spot_img

Snup også...

Mere natur?

spot_img

Lignende artikler