Hyggeligt “lejrbål” i vindueskarmen.


Sådan laver du et hyggeligt og sikkert “bållys” i stuen.

For nogle dage siden kom begge mine drenge hjem med en ting de havde lavet i børnehaven. I al sin simpelhed et syltetøjsglas 2/3 fyldt med strandsand, hvor i der var anbragt et fyrfadslys. Poderne havde samlet små grene og kviste i skoven, der var bundet omkring glasset med bast-snor. En rigtig fin ide som naturbørnehavens pædagoger havde givet videre til børnene.
“Det ligner næsten et lejrbål” siger drengene, når vi har lyset tændt på sofabordet eller i vindueskarmen. Og ja, det gør det faktisk! Rigtig hyggeligt. Ideen er hermed givet videre. Husk selvfølgelig at sørge for at intet brændbart rager ind over lyset – ligesom det gælder på juledekorationer.

Det ligner næsten et lille bål, der kaster et hyggeligt lys i vindueskarmen.

Alt du skal bruge er et syltetøjsglas med sand, nogle små grene fra skovbunden – og noget bastbånd (andet snor kan sikkert bruges) til at holde det hele fast. 200 m bastbånd, der også er fint til gaveindpakninger, kan fås på nettet for ca. 50 kr.

Niels Dahlin Lisborg
Niels har siden barnsben haft interesse for Danmarks natur og arbejder i dag fuld tid med naturforvaltning. Uddannet skov- og landskabsingeniør og naturvejleder. Har i en lang årrække været skovfoged og projektleder med fokus på naturgenopretning og naturpleje. I dag naturforvalter ved bl.a. naturreservatet Vejlerne.
spot_img

Snup også...

Mere natur?

spot_img

Lignende artikler