Hyggeligt “lejrbål” i vindueskarmen.


Sådan laver du et hyggeligt og sikkert “bållys” i stuen.

For nogle dage siden kom begge mine drenge hjem med en ting de havde lavet i børnehaven. I al sin simpelhed et syltetøjsglas 2/3 fyldt med strandsand, hvor i der var anbragt et fyrfadslys. Poderne havde samlet små grene og kviste i skoven, der var bundet omkring glasset med bast-snor. En rigtig fin ide som naturbørnehavens pædagoger havde givet videre til børnene.
“Det ligner næsten et lejrbål” siger drengene, når vi har lyset tændt på sofabordet eller i vindueskarmen. Og ja, det gør det faktisk! Rigtig hyggeligt. Ideen er hermed givet videre. Husk selvfølgelig at sørge for at intet brændbart rager ind over lyset – ligesom det gælder på juledekorationer.

Det ligner næsten et lille bål, der kaster et hyggeligt lys i vindueskarmen.

Alt du skal bruge er et syltetøjsglas med sand, nogle små grene fra skovbunden – og noget bastbånd (andet snor kan sikkert bruges) til at holde det hele fast. 200 m bastbånd, der også er fint til gaveindpakninger, kan fås på nettet for ca. 50 kr.

Niels Lisborg
Niels Lisborg
Niels er naturvejleder og har de sidste 25 år arbejdet med naturforvaltning og naturformidling og har skrevet mere end 1000 artikler om Danmarks natur og dyreliv.
spot_img

Snup også...

Mere natur?

spot_img

Lignende artikler