Kamelhalsfluen er en af de mange, sjove, danske arter. I Danmark er der registreret ca. 20.000 arter af insekter.

Vi glemmer af og til, at vi i vores hjemlige natur har skabninger og livsformer, der til fulde kan matche sydens mystik og eventyr.

Danmarks natur er i langt højere grad end de fleste er bevidste om fyldt med et forunderligt dyreliv som selv den ihærdigste naturforsker ikke kan nå til bunds i på et livsforløb. Vi har i generationer ofte vendt blikket mod sydamerikanske regnskove eller afrikanske savanner efter det eksotiske dyreliv, der dér giver anledning til forunderlige livsformer og tilpasninger.
I denne søgen efter det fremmede glemmes det af og til, at vi i vores hjemlige natur har skabninger og livsformer, der til fulde kan matche sydens mystik og eventyr.

Vandspidsmus. Vidste du at den danske vandspidsmus har giftigt spyt som den bruger til at lamme sit bytte?

Danmarks natur er trængt på mange fronter og Danmark har i dag en bundplacering i EU når det kommer til udpegning af områder med beskyttet natur, såkaldte Natura 2000-områder, men vores forskelligartede natur fastholder stadig mange spændende arter og underlige livsformer. Fra giftige padder til kødædende planter, vilde svampe med lakridsduft og smukke orkideer. Er du stadig i tvivl om at Danmarks natur er noget særligt, så brug nogle minutter på at se denne tyske naturfilm om Danmarks natur.